Det der man ikke må sige

Rodfrugtmedaljer


… er virkelig nemme at lave og er tilmed et sikkert hit hos både voksne og børn – selv de helt små børn.
Som jeg skrev lidt om HER, har jeg genfundet glæden ved at lave mad, så i dag gik jeg igen i køkkenet for at lave en lækker aftensmad. Det er altså bestemt ikke hver onsdag, vi får så dejligt mad.

Jeg er elendig til at følge en opskrift, men her har jeg skrevet hvad jeg brugte i dag, til en del af aftenens måltid. Vi bliver tre voksne, en treårig og en baby.

Ingredienser:

7 Store kartofler, du kan også bruge bagekartofler

En lille knoldselleri

3 pastinakker

(du kan bruge lige de rodfrugter du gerne vil have, medaljerne skal indeholde)

Groft salt

Citronpeber

5 fed hvidløg

1 spiseske koldpresset olivenolie

Persille

Fintrevet parmesanost

Fremgangsmåde:

Kartoflerne skrælles, midterstykkerne af kartoflerne skæres i papirtynde skiver, resten skæres i tern.

Selleri og pastinak skæres også i tern. I dag skulle jeg bruge 8 medaljer, så jeg skar 8 papirtynde skiver af knoldsellerien.

Selleri, pastinak og kartoffelternene koges til mos.

Smag til med: salt, citronpeber og hvidløg.

Så skal medaljerne stables.

Nederst lagde jeg 8 skriver med knoldselleri og penslede dem med olivenolie.

img_0359

Læg et lag mos på.

Derefter et lag med de skiveskårede kartofler.

Igen mos og så et lag med kartofler.

Slutteligt penslede jeg kartoflerne med olivenolie og dryssede med salt og citronpeber.

img_0361

(jeg var lidt for optimistisk med mosen, den burde jeg havde sparet på:) Men jeg ér jo optimist.

Bag medaljerne midt i ovnen, ved 200 grader i cirka 40 minutter, eller indtil de er gyldne.

Drys de varme rodfrugtmedaljer med ost.

For at få ekstra vitaminer og fordi de gør det lækkert for mine øjne, så stiller jeg medaljerne på en bund af persille. Og så komplementerer persille og rodfrugter hinanden rigtig godt.

img_0364

bon appétit

De passer til det meste kød. Jeg har valgt at servere dyreryg til.

img_0366

Tips:

Jeg har gemt noget af mosen til Frøhopperen, så behøver jeg ikke lave andet mad til ham også.

Du kan spare på stivelsen ved at skære ned på mængden af kartofler, eller helt undlade kartoflerne. Så putter du blot flere rodfrugter i.

Medaljerne kan laves i forvejen og varmes forsigtigt inden servering.

 

Hvis du forsøger dig med dem, så giv mig lige en tilbagemelding, ikke?

Hvis du har lyst, kan du følge mig på Facebook, Instagram og på Bloglovin.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det der man ikke må sige