Rodfrugtmedaljer
… er virkelig nemme at lave og er tilmed et sikkert hit hos både voksne og børn – selv de helt små børn.
Som jeg skrev lidt om HER, har jeg genfundet glæden ved at lave mad, så i dag gik jeg igen i køkkenet for at lave en lækker aftensmad. Det er altså bestemt ikke hver onsdag, vi får så dejligt mad.
Jeg er elendig til at følge en opskrift, men her har jeg skrevet hvad jeg brugte i dag, til en del af aftenens måltid. Vi bliver tre voksne, en treårig og en baby.
Ingredienser:
7 Store kartofler, du kan også bruge bagekartofler
En lille knoldselleri
3 pastinakker
(du kan bruge lige de rodfrugter du gerne vil have, medaljerne skal indeholde)
Groft salt
Citronpeber
5 fed hvidløg
1 spiseske koldpresset olivenolie
Persille
Fintrevet parmesanost
Fremgangsmåde:
Kartoflerne skrælles, midterstykkerne af kartoflerne skæres i papirtynde skiver, resten skæres i tern.
Selleri og pastinak skæres også i tern. I dag skulle jeg bruge 8 medaljer, så jeg skar 8 papirtynde skiver af knoldsellerien.
Selleri, pastinak og kartoffelternene koges til mos.
Smag til med: salt, citronpeber og hvidløg.
Så skal medaljerne stables.
Nederst lagde jeg 8 skriver med knoldselleri og penslede dem med olivenolie.
Læg et lag mos på.
Derefter et lag med de skiveskårede kartofler.
Igen mos og så et lag med kartofler.
Slutteligt penslede jeg kartoflerne med olivenolie og dryssede med salt og citronpeber.
(jeg var lidt for optimistisk med mosen, den burde jeg havde sparet på:) Men jeg ér jo optimist.
Bag medaljerne midt i ovnen, ved 200 grader i cirka 40 minutter, eller indtil de er gyldne.
Drys de varme rodfrugtmedaljer med ost.
For at få ekstra vitaminer og fordi de gør det lækkert for mine øjne, så stiller jeg medaljerne på en bund af persille. Og så komplementerer persille og rodfrugter hinanden rigtig godt.
bon appétit
De passer til det meste kød. Jeg har valgt at servere dyreryg til.
Tips:
Jeg har gemt noget af mosen til Frøhopperen, så behøver jeg ikke lave andet mad til ham også.
Du kan spare på stivelsen ved at skære ned på mængden af kartofler, eller helt undlade kartoflerne. Så putter du blot flere rodfrugter i.
Medaljerne kan laves i forvejen og varmes forsigtigt inden servering.
Hvis du forsøger dig med dem, så giv mig lige en tilbagemelding, ikke?
Hvis du har lyst, kan du følge mig på Facebook, Instagram og på Bloglovin.
Ingen kommentarer endnu